13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации

 

 

 

Те са известни на цял свят, а милиони туристи отиват да ги видят с очите си. Тези световноизвестни дестинации могат да с разпознаят от малки и от големи, но не всичко покрай тях е познато като информация на всички. Вижте какви интересни неща "крият" прочутите дестинации, за някои може би знаете, а други ще ви изненадат като информация.

 

13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации

 

 

1. Мостът Голдън Гейт, Сан Франциско


Мостът в Сан Франциско носи името "златен", но не е в златисто, нито е позлатен. Официалната разцветка, в която е боядисана конструкцията от метал е "интернационално оранжево". На сайта на дестинацията има описана формулата, с която феновете могат да постигнат същия оранжев тон, така че да оцветят макетите, които изработват на металната структура. Мостът получава наименованието си от протока Golden Gate, над чиито води е изграден.

 


2. Хонг Конг


Ако смятате, че най-много небостъргачи има в американския Ню Йорк, то трябва да знаете, че в това отношение наградата трябва да отиде в друг огромен мегаполис – Хонг Конг.

 


3. Биг Бен, Лондон


Ако смятате, че прочутият Биг Бен е високата кула на Парламента на Обединеното кралство, то трябва да знаете, че това е една широко разпространена заблуда. Според сайта на парламента така се нарича камбаната в часовника, а официалното наименование на кулата е "Часовниковата кула".

 

13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации

 

 

4. Австралия


Ако отивате в Австралия не забравяйте да си вземете шнорхел и бански, тъй като основна част от австралийските градове се намират по крайбрежните зони, вероятно заради сухата и негостоприемна вътрешност на континента. В Австралия има повече от 10 000 плажа, най-големият брой плажове от всички нации в света.


5. Статуя на свободата, Ню Йорк


Статуята на свободата е едно от първите неща, които се виждат от Новия свят, ако идвате по вода от европейския бряг. Тя обаче не е изработена в Съединените американски щати, а е дело на френски експерти. Тя е изградена като форма от френския скулптор Огюст Бартолди и е дадена в знак на приятелство от Франция. Статуята е пренесена през океана на части и е поставена върху висока основа. Можете да прочетете повече за Статуята на свободата тук http://www.idi.bg/blogs/view/blog/1192

 

13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации

 

 

6. Айфеловата кула, Париж


Айфеловата кула е може би най-предпочитаната дестинация във френската столица, но тя е работно място за повече от 600 човека.


7. Гранд каньон


Огромният североамерикански каньон в Аризона е с внушителни размери, но не е най-големият в света. Каньонът Цангпо в Тибет, макар не толкова прочута дестинация, държи първото място за най-голям каньон на света.


8. Ниагарски водопади


Според експерти всяка минутка канадската част от водопадите, която е наречена Хорсшуу Фолс, водопадите на конската подкова, изхвърля повече от 170 000 кубични метра вода. Тази водна маса може да напълни един милион вани за 60 секунди. Въпреки това обаче, през 1848 година водата на бушуващия водопад почти секва, тъй като устието на река Ниагара бива затлачено.

 

13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации

 

 

9. Ватикана


Любителите на музеите не бива да пропускат да посетят малката държава в сърцето на италианската столица, тъй като музеите на Ватикана включват огромни колекции от ценни вещи и произведения на изкуството, които са събирани през годините от различните папи.


10. Великата китайска стена


Независимо от това, че много хора вярват на информацията, че най-прочутата китайска забележителност е единственото нещо, което е създадено от човека и може да се види от Луната, ако се гледа с просто око, експерти от НАСА твърдят, че това не е вярно.


11. Холивуд, Лос Анжелис


Знакът на Холивуд е конструиран през 1923 година като масивен билборд на един от хълмовете на Лос Анжелис. Той е бил реклама на луксозни къщи, които се продавали в областта. Когато е изграден с рекламна цел, знакът се очаквало да има давност година и бил "Hollywoodland". По-късно крайните букви биват премахнати и столицата на киното се превръща в една от най-известните области в цял свят, която е мечта за почти всички прохождащи актьори и актриси.

 

13 неща, които може би не знаете за прочутите туристически дестинации


 

12. Базилика "Саграда Фамилия"


Най-прочутата и позната на хората по света дестинация в Барселона, базиликата "Саграда Фамилия", е едно внушително произведение на архитектурното изкуство, което все още се изгражда. Конструирането на постройката започва през 1882 г. и продължава до ден днешен.


13. Светът на Дисни, Флорида


Детският увеселителен парк в щата Флорида, Уолт Дисни Уърлд, е вероятно най-известният в света, но е и най-огромният. Омагьосаната страна на детските фантазии включва увеселителни зони, хотелски комплекси, детски площадки и може да конкурира много от големите градове по света. Паркът е най-големият американски едноличен работодател, с над 50 000 служителя.


 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2908 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3470 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2754 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове