8 магически причини да посетите Ирландия

 

Ирландия е една от най-желаните за посещение туристически локации, защото е един пленителен свят, в който легендите и реалността се смесват. Разкрийте мистиката и очарованието на Изумрудения остров с екскурзия до северните части на Европа.

8 магически причини да посетите Ирландия

1. Обиколка на замъците

8 магически причини да посетите Ирландия

Величествени сгради, които са построени в готически стил и носят атмосферата на средновековните рицари, тези замъци излъчват романтично усещане. Замъците Кахир, Килкени, Дънгуайър предизвикват магически видения за смели воини и страшни тъмници. Едни от най-посещаваните замъци са Бларни и Каунти Корк. В замъка Бларни се намира световноизвестният Камък Бларни, за който има поверие, че който го целуне никога няма да изгуби дар слово. Замъкът предлага гледки в посока на бойни територии, най-различни градини и мистериозни подземни пещери.
 

2. Производството на бирата Гинес

8 магически причини да посетите Ирландия

Домът на бирата Гинес се намира в центъра на Дъблин и се посещава от стотици хиляди туристи годишно. Тук можете да видите как се прави бирата на различните етапи и да опознаете детайли от производството на пивото, да се запознаете нейната история и дори да опитате безплатно цяла халба с бира. Известното място предлага леки закуски и традиционни ирландски ястия в своите четири ресторанта, а всичко това на фона на зашеметяващата панорама на Дъблин.


3. Археологически обекти на всяка крачка

8 магически причини да посетите Ирландия

В древна и легендарна страна като Ирландия на посетителите като че ли никога не им стига време да посетят поне малка част от историческите обекти. По долината на река Бойн в графство Мийт е разположен Бру – на - Бойн. Това е древен неолитен комплекс от 40 могили, които заемат територия от 10 кв. км. Те са построени около 3200 година преди Христа. Този обект е много посещаван през цялата година, но получава допълнително внимание по време на зимното слънцестоене заради начина, по който лъчите проникват върху отделните могили.


4. Спираща дъха природа


8 магически причини да посетите Ирландия

Усещането да видите красивата и девствена природа на Ирландия е несравнимо. Едно такова живописно място е скалата Кашел, също известна и като скалата на Свети Патрик. Датирането й е от XII и XIII век, а може да се похвали с кръгла кула, катедрала и параклис, които са изградени в нормите на невероятното архитектурно изкуство на Средновековието.


5. Ирландски празници


8 магически причини да посетите Ирландия

Уловете ирландския дух и се присъединете към целогодишните фестивали. Има над 400 празненства почти всяка година. Националният празник на Ирландия е Денят на Свети Патрик, който е келтско-британски християнски мисионер и покровител на Ирландия. Ще бъдете омагьосани и запленени от изразителните костюми и оживената атмосфера на карнавала.


6. Столицата Дъблин


8 магически причини да посетите Ирландия

Големите градове често носят лоша слава за това, че са студени и безсърдечни дестинации, но това не се отнася за Дъблин. Столицата на Ирландия е изпълнена с живот. Градът е комбинация от шумен метрополис, локации за забавни културни занимания, чудесни музеи, красива архитектура и оживени механи. Предлага за всекиго по нещо - замъци, галерии, катедрали, паркове и търговски обекти.


7. Завладяващ ирландски фолклор


8 магически причини да посетите Ирландия

Посещението в Ирландия няма да е пълно, ако не се запознаете с ирландския фолклор. В държава, която е известна с феи и леприкони, една от най-интересните дестинации е Пътеката на великаните – система от уникални скални образувания, които са обявени за част от най-важните в културен аспект локации от ЮНЕСКО през 1986 г. Този природен феномен от 40 000 базалтови колони се е образувал преди около 50- 60 милиона години, в резултат от вулканични изригвания.


8. Ирландска кухня


8 магически причини да посетите Ирландия

Ако си мислите, че ирландската кухня се основава само на картофи, значи бъркате. Тя се отличава с простота и практичност. Най-популярните меса са телешко и свинско. Хлябът със сушени плодове е друго ястие, което е характерно за Ирландия и се е превърнало в своеобразен кулинарен символ на държавата. В обичайната ирландска кухня можете да опитате морски дарове, риба и ястия със зеле.


Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Ирландия

 

Ирландия е страна с богата история, множество замъци и завладяващи легенди. Както вече стана ясно в първата част, много са призраците, бродещи в древните дворци. Ето и останалите ирландски замъци, за които се смята, че са обитавани от духове.Замъкът БалигалиЗамъкът Балигали, днес преустроен в хотел, се намира в Антрим, Северна Ирландия. Построен е ...
Прочетен: 1673 Коментари: 0
Ирландия е мистична страна, обгърната в призрачни истории, поверия и легенди. Това е земя, едновременно тайнствена и плашеща, земя, където митовете се сливат с реалността и границите между художествена измислица и действителност са силно размити. В Ирландия има множество старинни замъци и руини от древни крепости, създаващи идеалния фон за призрачн...
Прочетен: 2151 Коментари: 0
Дъблин е град с красива природа, представена от живописни пейзажи. Умереният климат и честите мъгли придават на земята мистично обаяние. Всяка година дестинацията се посещава от голям брой туристи, които идват да научат повече за богатата история на града и да разгледат атракциите, които той предлага. В Дъблин има буквално стотици забележителности ...
Прочетен: 2937 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Ирландия

 

 
 


Тагове