7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

 

 

Бостън е столицата и най-голямото населено място в щата Масачузетс. Това е един от най-старите градове в САЩ, а днес е модерен и оживен студентски център. Културното лице на града е оформено от множество музеи, галерии, театри и разнообразни културни събития. Макар и американски град, Бостън има европейско лице заради архитектурата, която предимно е представена от тухлени къщи, датиращи от XIX век. Градът е огромен и в него лесно може да се изгубите. Това обаче не е чак толкова лощо, защото на всяка крачка има какво интересно да се види. Разходката в Бостън е като преминаване през американската история – тук са се водили битки и е разцъфтявал културният живот на целия щат. Ето и малка част от забележителностите на Бостън, които трябва да видите.


7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 


1. Паркът Boston Common

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Някога тук пасял добитък, а днес в Boston Common можете да видите многобройни исторически паметници и забележителности – като например първата станция на метрото в САЩ – Park Street. Boston Common е красиво място ако искате отмора или пък разходка.
2. Стадион Fenway Park

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Това е домът на бейзболния отбор "Бостън ред сокс" и дори да не сте фенове на бейзбола трябва да видите стадион Fenway Park. Най-малкото, за да опитате страхотния хот-дог, който се предлага там. Самият стадион представлява историческа забележителност, която няма аналог в днешно време. Той е включен в Националния регистър на историческите места в САЩ сто години след построяването на съоръжението, което става през 1912 г.


 3. Район Харвард

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Ще забележите, че доста от нещата, които трябва да се видят в Бостън са свързани с Харвард или Кеймбридж и има причина за това. Harvard Square е невероятен – оживен, разнообразен, пълен с еклектични хора, музика и смях. Самият университет Харвард е внушителен, така че разходката из кампуса винаги си заслужава.
4. Аквариумът New England

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Аквариумът се намира в северната част и е сравнително нов, поне в сравнение с повечето сгради в Бостън. Тук можете да се насладите на редки, красиви и екзотични морски животни, както и да гледате филм, тъй като аквариумът си има IMAX кино.
5. Бостънска градска градина

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Бостънската градска градина е създадена през 1837 година и в нея има много прекрасни цветя, дървета и други подбрани растения. Алеите се вият между плачещи върби и брястове, а покрай тях са засадени цветя, които цъфтят от пролет до есен.
6. Обществената библиотека

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Ако обичате книгите то това е Вашето място. Това не е обикновена библиотека. Създадена е през 1895 година и днес в нея се съхраняват около 6.1 милиона книги, като 1.7 милиона от тях са доста редки екземпляри. Библиотеката е забележителна и със своята красива фасада, и уникалния си интериор – всяка зала има своеборазен стил и носи различно усещане.
7. Музей на науката

 

7 забележителности, които трябва да видите в Бостън

 

Последен в нашия списък, но не и последен по важност, е бостънският музей на науката. Той се намира в парк, подходящо именуван Парк на науката, по течението на река Чарлз. В музеят можете да гледате ежедневни презентации наживо, а има и над 500 интерактивни изложби и витрини. В планетариума Charles Hayden има редовна програма, а и тук можете да изгледате някой филм в киното Mugar Omni IMAX.

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за САЩ

 

Национален парк "Гранд Тетън" се намира в северозападната част на щата Уайоминг и се простира на площ от около 130,000 хектара. При основаването си през 1929 г. той е обхващал само основните върхове на планинска верига Тетън и шест ледникови езера в полите на планината. В следващите десетилетия паркът се разширил до сегашните си размери и вече вклю...
Прочетен: 1799 Коментари: 0
10 американски щата, които привличат най-много чуждестранни туристи – първа част6. ТексасЩатът има над 25 милиона жители и предлага страхотна храна и нощни забавления. Освен това е истинска мека на футбола. Срещите на гимназиалните отбори привличат хиляди фенове. Но независимо дали чуждестранните туристите са почитатели на спорта или не, преживяван...
Прочетен: 3098 Коментари: 0
Невъзможно е чуждестранните туристи да разгледат необятна страна като САЩ по време на едно-единствено пътуване. Независимо от кое крайбрежие ще започне ваканцията им, със сигурност различните типове хора ще открият нещо интересно. Следните 10 американски щата са най-посещавани от чужденци.1. Ню ЙоркВъпреки че щатът не се радва на хубаво време през ...
Прочетен: 2917 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за САЩ

 

 
 
Видео за САЩ

  


Тагове