7 от най-прекрасните места за плуване

 

 

 

Представете си да плувате покрай един от най-големите водопади в света, да се носите по водата сред стотици медузи, или пък на място, където всяко движение във водата оставя неонови следи. Ето и някои от най-интересните места, където можете да поплувате.

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 


1. Басейнът на Дявола, Замбия

 

7 от най-прекрасните места за плуване


Само една каменна бариера предпазва смелчаците, дръзнали да плуват тук, от падане близо 100 метра по един от най-пълноводните водопади в света. Дяволският басейн е също толкова популярна дестинация, колкото е и водопадът Виктория. Въпреки че е възможно човек да е в пълна безопасност тук, в историята има и смъртни случаи.

 


2. Река Юба, Калифорния

 

7 от най-прекрасните места за плуване


С прекрасната гледка към планините Сиера Невада, големия брой камъни, подходящи за скачане от тях във водата и водопадите си, река Юба е едно невероятно място за плуване. Има и още нещо, което прави тази река специална, и това е наличието на злато във водите й! Вероятно няма да станете богати, но можете да си намерите няколко златни люспи дори само като загребете шепа пясък от дъното.

 

 

3. Био Бей, Пуерто Рико (Bioluminescent Bay)

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 

Bioluminiscent Bay, познат и като Био Бей, е може би най-голямото и най-осветено място за плуване от този вид. В тъмното, всяко движение във водата оставя след себе си неоново синя следа.

 4. Езерото на медузите, Палау

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 

Ако си направите едно пътешествие до необитаемия остров Ели Малк в Палау, ще намерите една спираща дъха гледка: сладководно езеро, което гъмжи от два видя медузи! То се нарича Езерото на медузите (Jellyfish Lake). На туристите е позволено да плуват с шнорхел там (не и да се гмуркат с водолазен костюм). Медузите не са опасни за хората, тъй като техните книдоцити (клетки с отрова снабдени с нещо като стрелички, които се изхвърлят срещу противника) са много малки. Това вероятно е така, защото езерото отдавна е загубило връзката си с океана и медузите тук нямат естествени врагове.

 

 


5. Езерото Кратер, Орегон

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 

Въпреки че малка част от езерото е подходяща за плуване, невероятният пейзаж наоколо компенсира това. Кратер е считано за най-чистото езеро в света, а в най-дълбоката си част водата е с дълбочина от внушителните 594 метра. То е удивително наследство от вулканичното минало на връх Мазама. Той се издига на 3600 метра надморска височина и при едно от изригванията му се срутва (преди около 7700 години), образувайки езерото Кратер.

 

 


6. Мъртво море, Израел

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 

Тук дори няма да Ви бъде необходимо да плувате, тъй като можете просто да се носите по повърхността заради високата соленост на водата. Всъщност не е възможно да потънете във водите на Мъртво море, а и плуването тук е доста трудна задача.

 

 

7. Река Потомак (южен ръкав), Западна Вирджиния

 

7 от най-прекрасните места за плуване

 

Би било чудесно ако можехме да се спуснем по течението на една река и после по магически начин да се върнем там, откъдето сме тръгнали. Мислите, че това е невъзможно извън аквапарковете защото природата просто не действа така. Тук обаче Ви очаква изненада!

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2530 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3122 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2511 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за

 

 
 


Тагове