Шест туристически атракции в Дъблин

 

 

Складът Гинес

 

Шест туристически атракции в Дъблин

Шест туристически атракции в Дъблин


„Домът“ на бирата Гинес (може би най-разпознаваемата бира в света) се намира в центъра на Дъблин. Това е една от най-известните дестинации за чуждестранни туристи, която ще Ви предложи интерактивен тур в света на Гинес. Тук можете да научите историята на бирата и детайли около процеса на производство. Също така ще Ви бъде предложена и безплатна халба от напитката. Можете да й се насладите в бара, намиращ се на 7-я етаж на сградата, откъдето се вижда цял Дъблин.
Зоологическата градина

 

Шест туристически атракции в Дъблин

Шест туристически атракции в Дъблин

Зоологическата градина на Дъблин е достатъчно просторна със своите 242,811 кв.м.  красиви градини и ограждения за животните. Зоопаркът приютява над 235 животински видове, включително тигри, хипопотами, жирафи и шимпанзета. Има и специална зала, в която кротки животни (като магарета, овце, понита, кози, морски свинчета и др.) се разхождат свободно между посетителите. Не се опитвайте обаче да галите крокодилите, когато посещавате къта на влечугите!
Морско сафари

 

Шест туристически атракции в Дъблин


Морското сафари ще Ви предложи едно приятно изживяване с лодка. Пътуването ще Ви покаже целия дъблински залив, залива Килиней (Kiliney), както и островите Ламбей (Lambay) и Далки (Dalkey). Насладете се на околния пейзаж и вижте отблизо морските животни – делфини, тюлени, кайри и много други. Ако обичате природата и дивите животни, определено не бива да пропускате морското сафари.
Ирландски Национален Музей

 

Шест туристически атракции в Дъблин


Дъблин е известно средище на културата и изкуството. Ирландският национален музей има четири центъра, които представят експозиции, свързани с наследството на страната. Музеят се фокусира върху археологията, декоративните изкуства, историята и естествознанието.
Обиколка, посветена на Джеймс Джойс

 

 

Шест туристически атракции в Дъблин


Писателят Джеймс Джойс е една от най-обичаните личности в Дъблин. Описанието на града, което той прави в своя роман „Одисей“,  предлага едно чудесно отражение на някои от най-очарователните аспекти от дъблинския живот. Можете да направите обиколка на местата, които са вдъхновили Джойс за създаването на творбите му.

 

 

 

Паркът Сейнт Стивънс (St Stephens Green)

 

Шест туристически атракции в Дъблин

Шест туристически атракции в Дъблин

 

Сейнт Стивънс е живописен парк в центъра на града. Намира се в единия край на улица Графтън, която е основно място за пазаруване. Паркът е проектиран изключително добре – с поддържани градини и голямо езеро, което е дом на много патици и други видове птици. Има  доста паметници и мемориали,  сред които и тези на Джеймс Джойс, Уилям Бътлър Йейтс и Робърт Емет.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Ирландия

 

Ирландия е страна с богата история, множество замъци и завладяващи легенди. Както вече стана ясно в първата част, много са призраците, бродещи в древните дворци. Ето и останалите ирландски замъци, за които се смята, че са обитавани от духове.Замъкът БалигалиЗамъкът Балигали, днес преустроен в хотел, се намира в Антрим, Северна Ирландия. Построен е ...
Прочетен: 1531 Коментари: 0
Ирландия е мистична страна, обгърната в призрачни истории, поверия и легенди. Това е земя, едновременно тайнствена и плашеща, земя, където митовете се сливат с реалността и границите между художествена измислица и действителност са силно размити. В Ирландия има множество старинни замъци и руини от древни крепости, създаващи идеалния фон за призрачн...
Прочетен: 1949 Коментари: 0
Дъблин е град с красива природа, представена от живописни пейзажи. Умереният климат и честите мъгли придават на земята мистично обаяние. Всяка година дестинацията се посещава от голям брой туристи, които идват да научат повече за богатата история на града и да разгледат атракциите, които той предлага. В Дъблин има буквално стотици забележителности ...
Прочетен: 2779 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

tao

Теми (916)

Албуми (8)

Видео (4)

Приятели (35)Снимки за Ирландия

 

 
 


Тагове