Хипи списък с туристически дестинации - 2

 

Може 60-те години да са отминали отдавна, но хипи културата – не е. Със своя алтернативен начин на живот,  който прегръща идеята на мир, любов и пътувания, хипитата са повлияли силно на култура, актуална и до днес. Те все още се събират в някои краища на света, следвайки своите идеали, в които вярват, и съживявайки атмосферата на отминали времена. Ето няколко дестинации, в които витае хипи – духът.

Вижте още: Хипи списък с туристически дестинации – 1


Гоа, Индия


Хипи списък с туристически дестинации - 2

Едно от местата, познато като сборен пункт на  хипита, е малък енклав ( в миналото португалска колония), намиращ се в Югозападна Индия.  Той е открит през 60-те години и от тогава насам в него се наблюдава усилен наплив на туристи. Гоа е все още едно от малкото места, където се събират старите хипита – ''събиращи'' слънчевите лъчи и потопени в своята култура. Това е родното място на гоа транса, а на плажовете на Анджуна и Вагатор се организират рейв партита, продължаващи цяла нощ.


Панаджачел, Гватемала


Хипи списък с туристически дестинации - 2

Върху бреговете на езеро Атитлан е разположено един от  хипи градовете в Централна Америка. Процъфтяващата култура в съчетание с изумителния пейзаж на езерото са  основни атрактивни забележителности, привличащи туристите.   В Панаджачел или само ''Пана'', както също се нарича селището, голям брой от населението е заето от емигранти, така че не се учудвайте, ако срещнете хора, облечени в одежди, традиционни за маите или пък ако в някой от местните барове Ви сервират дългокоси мъже.  Въпреки това градчето е драстично комерсиализирано през годините.


Шефшауен , Мароко


Хипи списък с туристически дестинации - 2

Със  своето екзотично име, не е учудваща причината, поради която градчето се е сторило пленително кътче за хипитата. За тяхно щастие градчето сякаш оживява съобразно атмосферата, която толкова лесно се създава. '' Оцветеният'' в сини нюанси град, предлагащ удивителни гледки към планините Риф и разполагащ с прекрасна медина, Шефшауен може да бъде засенчен от знаменития Маракеш или Танжер, но той е изградил своята репутация на  занаятчийски град.


Ванкувър, Канада

Хипи списък с туристически дестинации - 2
 
Вероятно Сан Франциско би привлякъл повече внимание, що се отнася до движението на хипитата, но определено Ванкувър е много по-очарователен. Наред с това, градът е с най-либералната политика, толерираща употребата на марихуана, и явно изразена мултикултурна атмосфера, поради което заслужава мястото си в тази класация. В града витае лека носталгия, типична за духа на 1970-те, която е особено осезаема в областта на  меланхоличния Китсилано, където  е всеобщо разпространен специфичен метод за боядисване на тъкан, при който части от тъканта се връзват . Можете да се натъкнете да стари хипита с дълги коси и облечени в пончо, седящи по улиците. Тук е родното място на екологичната организация ''Грийнпийс'' .


Катманду, Непал

Хипи списък с туристически дестинации - 2

Последната дестинация, водеща по следите на хипитата, това е мечтата на всеки уморен турист – Катманду. Хипитата се сближили на това вълшебно царство от всички краища на света, привлечени от пръв поглед трудния път до него, както и от сравнително ниските разходи за живот. Въпреки че нещата тук са се променили от 60-те години, улицата ''Freak Street'' все още е съхранила своя чар, привличащ множество туристи, които се завръщат повторно, за да й се насладят отново. Тук може да се намери хашиш в неограничени количества, а Хималаите ще Ви предложат щедро своята компания.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2680 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3268 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2598 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове