Хипи списък с туристически дестинации -1

 

Може 60-те години да са отминали отдавна, но хипи културата – не е. Със своя алтернативен начин на живот,  който прегръща идеята на мир, любов и пътувания, хипитата са повлияли силно на култура, актуална и до днес. Те все още се събират в някои краища на света, следвайки своите идеали, в които вярват, и съживявайки атмосферата на отминали времена. Ето няколко дестинации, в които витае хипи – духът.


Ибиса, Испания

Хипи списък с туристически дестинации -1

Независимо от това колко клишарано звучи, Ибиса не може да бъде игнорирана от хипи списъка с туристически дестинации. Като се има предвид, че това е родното място и фокусна точка на рейв сбирките за всички европейски хипитата през 60-те години, на които те са се забавлявали, дрогирали и изпадали в унес, Ибиса в днешно време не може да се похвали с такава идилична картина. Като за начало – 4 милиона туристи посещават острова годишно, така че се пригответе да споделите своя рай в чартърния полет с цял куп пътуващи. Това не означава, че тази дестинация е евтина - напротив. Уникалната архитектура и прекрасните планински  пътеки са причината, поради която Ибиса се намира в  Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това е една чудесна дестинация, която заслужава да бъде посетена, а освен това – тук се провеждат и рейв партита.


Ел Болсон, Аржентина


Хипи списък с туристически дестинации -1

На границата между Аржентина и Чили се намира  Ел Болсон – раят за хипитата, разположен в безплодната и груба пустош на Южна Америка. Обявено за екологична община и "анти ядрена зона", селището е магнит за туристи, търсещи приключени. Този район е бил сборен пункт на хипита през 70-те години. С изобилие от възможности за туризъм, привличащи природните ентусиасти и процъфтяваща занаятчийска общност за творческите натури - това е истинско убежище за всяко хипи.


Нимбин, Австралия

Хипи списък с туристически дестинации -1

Малкото селище, разположено в Нови Южен Уелс, е ''претърпяло'' крос културна революция през 70-те, чиито отпечатъци са останали и до днес. Градът сам по себе си е бил като арена на фестивала на Водолея през 1973 година и изглежда сякаш голяма част от посетителите му се наслаждават на всеобщата амнезия, която е царяла навред. Гражданите на този малък енклав основали сдружение -  Hemp Embassy, чиято цел е била да доставя информация по отношение на употребата на марихуана.


Християния, Дания


Хипи списък с туристически дестинации -1

Християния е  било място на датската военноморска казарма, което  е трансформирано от група младежи със свободен дух в комуна за хора, които за предразположени към алтернативния начин на живот. Особено важно е символното значение, което селището е имало. Християния има значителна общност от занаятчии и хора, загрижени за околната среда, които са изградили уникални, вероятно малко ексцентрични жилища, което допълнително засилва несъответствието на положенията, към които повечето обитатели на града да се придържали.


Арембепе, Бразилия


Хипи списък с туристически дестинации -1

Съществува кътче, мирен тропически рай, с еднообразен ритъм на живот. Намира се в Бразилия, щата Баия и се нарича  Арембепе – любимото местенце  на рок звездите Мик Джагър и Джанис Джоплин. Бразилските културни идоли Каетану Велозу и Жилберто Жил харесват това крайбрежно село. Близо до Арембепе е разположено селището Caratingu, където се намира първата бразилска хипи комуна.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове