6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

 

Ето списък, изготвен на базата на мнения на туристи, с най-лошите туристически атракции в Лондон. Ако сте планирали екскурзия до там, ето кои места трябва да пропуснете.


Обелискът на Клеопатра

6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Обелискът на Клеопатра  - древен камък, за който се счита, че е подарък от Клеопатра, но всъщност няма нищо общо с нея. Обелискът на Клеопатра е разположен на моста над Темза. Конструкцията е построена от фараон Тутмос III и е украсен с хвалебствени йероглифи. По-късно фараонът е поставил и надписи, за да отбележи своите победи. Структурата е донесена в Лондон по море през 1878 година и е символ  на британската победа над Наполеон, която е била 63 години преди поставянето на конструкцията. Но защо трябва това да се счита за лондонска забележителност? Все пак обелиските са египетски и ако има някой, който се интересува от история на Египет, може да отиде в музея или да си организира пътешествие до там.


Музей на Мадам Тюсо


6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Музеят на Мадам Тюсо е една от най- популярните забележителности в Лондон. Разглеждането на неестествени восъчни фигури, изобразяващи известни личности, всъщност е скъпа загуба на време. Посещавайки музея, Вие през цялото време ще се сблъсквате и бутате в останалите посетители и пред Вас винаги ще има хора, които ще искат да се снимат с техни приятели или със семейството си, позирайки пред някои от восъчните фигури. Ще е необходимо да се заредите със здрави нерви и допълнителна доза търпение. Музеят на восъчните фигури може би е идеално място за тези, които желаят да ''срещнат'' своите любими знаменитости, така ще могат да се снимат с тях и след това да отнесат този спомен вкъщи. За съжаление обаче тези восъчни фигури не изобразяват до пълно сходство образите, когато са заснети с фотоапарат. Те са дело на творци, които никога не са срещали на живо знаменитостите, чиито скулптури изработват.


Смяна на Караула


6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Тази лондонска атракция представлява маршируващи мъже, облечени в червени жакети, носещи кожени шапки, които кръжат около Бъкингамския дворец. Най-забавната част е, че на тези мъже им е забранено да се усмихват или да реагират на каквито и да е емоции, независимо от действията на хората, изправени пред тях. Същността на този процес – смяната на караула, не е от най-привлекателните занимания, които можете да си осигурите тук. Но ако все пак сте решили да присъствате, трябва да сте на определеното място по-рано, защото едва ли ще единствените, желаещи да присъстват. Истината е , че ще чакате по-продължително време пред преградата, отколкото ще продължи самото действие.


Гринуич Вилидж

6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Гринуич Вилидж e така наречената туристическа атракция, намираща се в ''сърцето'' на Лондон, която всъщност отнема малко време за разглеждане. След като пристигнете, ще се разходите по хълмистата местност, където ще видите ''известния'' 24-часов часовник и Гринуичкия меридиан. Отегчително е. В този град няма абсолютно нищо, което може да заслужи вниманието Ви. Не губете времето си в посещение на тази лондонска забележителност, защото в действителност не си заслужава усилието. В Лондон има много по-интересни места, които не изискват толкова много ходене, за да достигнете до тях.


Лондонската тъмница


6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Отегчително и скъпо! Лондонската тъмница е широко популяризирана  туристическа атракция, която обещава да възпроизведе страховити развлечения на своите посетители. Тук, също като в музея на Мадам Тюсо, има неестествено изглеждащи восъчни фигури, чиито персонажи са от Средновековието. Като допълнителни ефекти са използвани силни шумове като звуков фон и спускащи се димни кълба, играещи ролята на мъгла, сред които се прокрадват образите на измъчвани фигури, които не са  изобщо зловещи. Единственото ужасяващо нещо е мисълта, че пресъздаваните действия са извършвани от реални хора в миналото. Тук се помещават около 40 изложби, които може би ще Ви отегчат и ще Ви стане досадно да гледате петната фалшива кръв по стените и аматьорската  игра на актьори, чиято задача е да Ви уплашат, като накарат ''картините да оживеят''. Ако проявявате интерес към тъмната страна от историята на Лондон, тук вероятно ще научите малко неща, затова по-добре посетете библиотека, вместо да се свидетели на евтините номера, част от постановките на тъмницата.


Биг Бен

6-те най-лоши туристически атракции в Лондон

Биг Бен всъщност не е наименованието нито на часовниковата кула, нито на  сградата, а на камбаната. Посещавайки Лондон, непременно ще видите и кулата, тъй като тази  атракция участва във всеки туристически  маршрут. Биг Бен се намира в централната част на Лондон, обикаляйки из града, ще се озовете около него, независимо дали ще разглеждате Лондонския мост, Лондонското око или друга градска забележителност. За тези, които не са влизали вътре, това е една кафява сграда с голям часовник, чието изображение сте виждали хиляди пъти на снимки и картички – изключително вълнуваща забележителност. Всъщност  да се изправите пред него няма да Ви донесе особено силно усещане – като се изключи възможността да Ви схване вратът, взирайки се нагоре към часовника.

Коментари

 

от: baba
изпратено преди: 6 години

Да, напълно съм съгласна, че това са най-отегчителните места, особено ако туристът е с коефициент на интелигентност близък до този на шимпанзето. Невежеството винаги води до скука, особено когато туриста посещаващ Гринуич Вилидж например, няма представа, че освен 24 часовия часовник и меридиана, в същият музей се съхранява и първият преносим часовник в света. Историята е свързана с Великите географски открития. Без такъв часовник мореплавателите не са можели да стигнат по-далеч от носа си, защот
от: Sunnyst
изпратено преди: 4 години

А бе, вие добре ли сте???

Добави твоето мнение


Други теми за Лондон

 

Без съмнение Лондон е град с множество забележителности, които си струва да посетите. В първата част на статията вече ви показахме някои от музеите, които просто не бива да пропускате. Ето и останалите от списъка:7. Къщата-музей на Чарлз Дикенс (The Charles Dickens Museum) Къщата, в която Чарлз Дикенс е живял в периода 1837 г. – 1839 г. е превърнат...
Прочетен: 1648 Коментари: 0
Лондон е град, богат на изкуство, история и култура. Потопете се в неговата удивителна атмосфера и посетете многобройните музеи в столицата на Великобритания.1. Британски музей (British Museum)Открит през 1753 г., Британският музей съхранява забележителна колекция, обхващаща над 2 милиона години от човешката история. Тук са изложени над 13 милиона ...
Прочетен: 2016 Коментари: 0
Kогато мислим за добрия стар Лондон, обикновено си представяме една река – пълноводната  Темза. Тя е неразривно свързана с образа на града, пълноводна и могъща, рисувана от художници и фотографирана от туристите милиони пъти в продължение на години. Толкова ли няма други реки в Лондон? Има. Над 21 притока се вливат в Темза само на територията на це...
Прочетен: 1312 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Лондон

 

 
1
2
3
4
5
   От: Zara79
 
 


Тагове