10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

 

Пътуването е едно от най-популярните забавления по време на ваканциите. Можете да придадете по-пикантен привкус на Вашето пътешествие, като го превърнете в тематична обиколка - призрачни туристически дестинации. Този списък  включва 10 от страховитите места на земята.


Хълм на кръстовете, Литва

 
 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

Хълмът на кръстовете, намиращ се на 12 километра северно от малкото индустриално градче Шяуляй, латвийски национален център на поклонниците. Издигащи се на малко възвишение, са разположени стотици хиляди кръстове, които отразяват християнската преданост и са мемориал на латвийската национална идентичност. Произходът на първите забити на това място кръстове е неясен. И въпреки постоянните опити на комунистите  през 20-век да разрушат кръстовете, техният брой все оставал многоброен.

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1


Гробище "Сейнт Луис", Ню Орлиънс

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

Би било голяма грешка, като се съставя подобен списък, да не се включи това гробище. "Сейнт Луис" е името на римокатолическото гробище в Ню Орлеанс, Луизиана. Всички тези гробове са разположени на над подземни гробници, повечето от които са строени през 18 - ти и 19 – ти век. Повечето от надгробните плочи на подземните гробници са се показали над земята, тъй като нивото на подземните води е много високо и това създава известни усложнения при погребенията. Гробището "Сейнт Луис" е най-старото и най – известното. Поради криминални прояви – не е препоръчително индивидуалното посещение на гробищния парк.

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1


Приютът „Мери Кинг“, Шотландия

 
 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

От години скрития подземен приют на Мери Кинг, в старата част на града Единбург, Шотландия, е забулен в митове и мистерии. Истории за духове и убийства, и митове за жертви на чумата са вградени в зидовете и са изоставени там. През 1645 година животът на приютът е разгадан завинаги. Чумата покосила малко общност и се говори, че местният съвет взел решение да се справи с чумата, като затворят жертвите там, зазидат отвора за няколко години и оставят хората долу да умрат. Може би поради тази причина мястото е известно като ''улицата на мъката''. Носят се слухове, че е обитавано от духове – малко момиче – призрак на име Ани е местната легенда.

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1


Замъкът Лийп, Ирландия

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

Замъкът Лийд се намира в ирландското графство Офали, на около 6 километра северно от град Роскрей. Построен е през 1250 година. Тук са били държани  под арест много хора и много от са били екзекутирани, затова се и предполага, че замъкът е обитаван от няколко призрака, най-ужасяващите от тези същества е малко прегърбено създание, чието появяване се счита, че е съпроводено от воня на гнило на разлагащ се труп и миризма на сяра. Не много далеч от местоположението на замъка, работници са открили ублиет ( тъмница), в който са били заключвани  и забравяни там хора. Дъното е било покрито с копия и когато работниците са почиствали, са им били необходими три каруци, за да извозят всички човешки кости. Според записки, тези работници открили на дъното на тъмницата джобен часовник сред костите, датиращ от 1840-те. Реставрацията на този обект е приключена – така това е идеалната туристическа дестинация. 

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1


Замъкът Машкул, Франция
 
 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

Замъкът Машкул е бил дом на Жил дьо Ре (1404 – 1440) – бретански рицар, съмишленик на Жана д'Арк и маршал на Франция, но най-добре познат като сериен убиец на деца. През 1434 – 35 година той се оттегля от военния живот , започва да се занимава с окултизъм и да прахосва значителното си състояние чрез спекулирането на екстраваганти театрални спектакли по негова композиция. Някъде около периода между пролетта на 1432 година и пролетта на 1433 е извършено първото убийство на дете, което е последвано от подобни престъпления. Броят на жертвите му наброява стотици. След като изнасилвал момчетата, той ги отвличал, прерязвал гърлата им и маструбирал върху кръвта и вътрешностите им. Съдът е извадил препис, който гласи:

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

 '' когато горепосочените деца били вече  мъртви, той ги целувал и тези, които имали най-хубави крайници и глави, той ги запазвал, за да им се възхищава. Той разпорвал телата им, като се наслаждавал на гледката на вътрешните им органи. Много често, когато децата били почти мъртви, той сядал върху стомасите им, гледайки ги как умират и се смеел...''

 10-те най-призрачни туристически дестинации - 1

Жил дьо Ре е екзекутиран  - обесен в Нант на 26 октомври 1440 година. Той е бил вдъхновението, по чието подобие  е измислен и образът на приказния герой ''Синята брада''. Всички негови престъпления са извършени в замъка  Машкул, чиито руини дори понастоящем напомнят за тях. Телата на жертвите са били натъпквани в стените, стичали се по комина и погребвани около място.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове