10 туристически дестинации за Хелуин

 

В тъмнината на нощта  смразяващият полъх на вятъра повява голите клони на дърветата, които  се удрят един в друг,  дрънчейки като стари кости. Разказване на приказки за призраци, вещици, вампири и други тайнствени същества. Грач на самотен гарван отеква в сивото небето, а костюмирани празнуващи се струпват покрай гробището, надявайки се да не събудят някой неспокоен мъртвец.... това е Хелоуин.

 10 туристически дестинации за Хелуин

Ако за Вас  не са достатъчни тематичните костюми, бонбоните или обиколките покрай гробищата, за да се потопите изцяло в атмосферата на празника, ето 10 от най-добрите  места по света, които ще Ви осигурят уникална обстановка за честване на Хелоуин.


Трансилвания

 10 туристически дестинации за Хелуин

Едно от най-добрите исторически места, което можете да посетите, се намира в родината на Влад Цепеш – Румъния. При обиколката на замъка в Бран, известен като "Замъка на Дракула", можете да се възползвате от мрачното въображение на Брам Стокър, разказвайки на останалите посетители страховити истории за вампири.


Шалендре, Франция
 
 10 туристически дестинации за Хелуин

Разположен в района на Шампан – Арден, Шалендре е домакин на фестивал, от който могат да Ви побият тръпки - Fête des Sorcières. Фестивалът на вещиците е ежегодно събитие, чиито традиции се спазват. Градът е дом на крепостта Cognelot, мястото, на което  са се провеждали  инквизиционни процеси, свързани с лова на вещици през 16-ти век. Основното събитие на фестивала са келтските танци, които продължават през цялата съботна нощ в седмицата на Хелоуин.


Касадага, Флорида


 10 туристически дестинации за Хелуин

На 45 минути път с кола от Орландо се намира къмпингът за ''одухотворените'' хора. Жителите на Касадага, включително и  психически медиуми, отварят лагера за посетителите, празнуващи  Хелоуин. Разходете се из 115-годишния град и участвайте в ''призрачната обиколка'', която се организира и ще можете да се срещнете с някой от местните екстрасенси, който да Ви разгадае бъдещето.


Салем, Масачузетс


 10 туристически дестинации за Хелуин

Салем  често се свързва с процесите срещу вещиците и понастоящем градът е съхранил ''вещерския'' белег от миналото. Можете да разгледате музея за вещи по всяко време на годината, а също така и да посетите магазините с магически сувенири, които имат историческа стойност, да участвате в някои от тематичните обиколки или да срещнете местен  медиум, който да предскаже бъдещето Ви.


Ню Орлиънс


 10 туристически дестинации за Хелуин

Със своите вуду магазини и множество гробници, Ню Орлиънс е може би най-призрачният американски град. Най-подходящото мястото за честване на 31 октомври се оказва  Frenchman Street, където се организира парадно шествие и много костюмирани хора взимат участие в това атрактивно събитие. Два пъти в годината се организират ''вампирски балове'', които са в същата седмица, в която се празнува и Хелоуин.


Гринуич Вилидж, Ню Йорк

 10 туристически дестинации за Хелуин

Ако предпочетете Гринуич Вилидж за Ваша Хелоуин дестинация, той ще Ви посрещне с  огромен парад, в който участват  гигантски кукли, музикални групи, танцьори и артисти, облечени в ''нормални'' дрехи с фолклорни мотиви, които да привличат вниманието на пасивната част от парада – зрителите. Определено тази атракция си заслужава да я посетите,  независимо дали участвате в шествието или само го наблюдавате. През 2010 г. темата  на парада е била  "Memento Mori" и  се е празнувал Денят на мъртвите.


Кей Уест, Флорида

 10 туристически дестинации за Хелуин

В Кей Уест ежегодно се организира Фентъзи фест, който е подходящ за желаещите да прекарат един по-нестандартен Хелуин. Пищното празнуване продължава цяла седмица, като някои от участниците в него са с екстравагантни костюми, други са голи, трети носят  различни аксесоари-фетиши.


Лас Вегас


 10 туристически дестинации за Хелуин

Няма да се изненадате, като разберете, че '' Градът на греха'' инициира едни от най-дръзките и диви партита за Хелоуин. Конкуренцията между клубове и хотели е голяма, тъй като се съравновават с партитата, които организират за Хелоуин – всички  те са тематични, пищни, а понякога дори и малко нецензурни. Ако сте почитатели на страховитите усещания и имате желание косите да Ви настръхнат от ужас, можете да посетите ''Къщата на духовете''.


Анока, Минесота


 10 туристически дестинации за Хелуин

Анока, Минесота  се счита за '' Световната столица на Хелоуин''. Това е първият град в Америка, в който се е чествал този празник, и до днес той има утвърдени традиции. Можете да се присъедините към празнично настроените жители на града, които организират различни тематични игри като: Хелоуин бинго и конкурси  по дълбаене и декориране на тикви, както и три карнавала.


Лъндъндери, Ирландия

 10 туристически дестинации за Хелуин

Изразът '' Номер или лакомство'' е привнесен от Ирландия в Северна Америка. Можете да посетите ирландския град Лъндъндери, който ще Ви предложи атракции като дълбаене на тикви, призрачни истории или забавни игри като хващане на ябълки с уста. Една от уникалните дейности, с която се гордее градът, е пиратският круиз. Участниците в него са облечени като пирати, а самото празненство е съпроводено с фойерверки.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2534 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3126 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2512 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове