7 дестинации за хората с разбити сърца

 

Всеки един човек, преживял драматично любовно разочарование, има своя начин да го преодолее. Някои изкупуват щанда със замразени храни в Уол-Март, други се опитват да удавят мъката си в алкохол или слушайки саундтрака на Титаник, а пък трети избират да пътуват. Въпреки че пътуването до другия край на света  и посещението на курсове по йога в Мианмар, както и  изпиването на литър водка в Москва, няма да Ви подействат пречистващо, понякога са необходими.

Ето седем  дестинации, които са подходящи за хората с разбити сърца.


Музеят на разбитите връзки, Загреб, Хърватия


В Музея на разбитите връзки лесно ще намерите отговор на въпроса: ''Какво да правя с декоративното градинско джудже на бившата ми приятелка или пък с колекцията на макети на лодки на бившия ми приятел?'' Музейната изложба, която има постоянно седалище в столицата на Хърватия, но може да бъде разгледана и на някои от обиколките й в художествените музеи  и магазини в Европа, САЩ и Азия, включва колекция от артефакти, дарени от огорчени и разгневени хора, скоро преживели драматична любовна раздяла. Спомените за тях са разнообразни, варират от снимки и поеми, от плюшени мечета до булчински рокли и дори до мускали със сълзи.

7 дестинации за хората с разбити сърца

Въпреки че самоличността на хората, дарили експонатите, се пази в тайна, на всеки един артикул има обяснителна бележка със съдържание, поясняващо в кратка история причината, поради която обектът е подарен на музея. Сред интересните артикули в изложбата са дарената от военен ветеран протеза, след като е приключил любовните си взаимоотношения с психотерапевтката си, и брадва, която е използвана от жена,  направила на парчета мебелите на своята бивша приятелка, след като е разбрала, че тя е влюбена в друга жена. Музеят на разбитите връзки е чудесна дестинация за тези от Вас, които искат да се убедят, че  не са единствените, претърпели любовно разочарование, както и за тези, които се чудят къде да дянат например боксерките със Скуби Ду на бившия си приятел.


Къщата на Жулиета, Верона, Италия

Когато  чувствате, че никой не може разбере  дълбочината и разрухата на Вашата болка, посещението на  резиденцията на една от най-известните героини в литературната история, белязана със силата на  злочестата любов може да помогне. Защото  кой ще бъде по-съпричастен с личната Ви трагедия освен момиче, чийто съпруг убил братовчедка й, избягал от града и след това се самоубил? Въпреки че известният балкон във Верона е нереален, сърцераздирателните истории, написани в  писма и окачени на стената под него, са съвсем  истински.

7 дестинации за хората с разбити сърца

Всеки ден хора от цял свят посещават предполагаемия дом на Жулиета и й оставят своите напоени със сълзи писма. Група доброволци – ''Juliettes''- са поели инициативата да извършват отчасти пощенски и отчасти терапевтични услуги. Те редовно събират писмата, четат ги и им отговарят, предлагайки на нуждаещите се съвети. Може да изглежда като трик за привличане на повече туристи, но понякога, споделяйки  на лист хартия подобна болка, може да спомогне за по-бързото възстановяване.


Хотелът на книгата, Ню Йорк, САЩ


За да избягате от реалността, вместо да се удавите в текила, потопете се в света на литературата в тематичния хотел в Ню Йорк.  Този бутиков хотел е идеалното място за хората, които наскоро са преустановили любовна връзка, и са любители на четенето. Там ще намерят всичко, което им е необходимо – удобно кресло,  хубава книга и ще бъдат сами за няколко дни, необезпокоявани от никого. Във всяка една стая има богата колекция от книги, които са подредени по Десетична класификация на Дюи.

7 дестинации за хората с разбити сърца

Всяка една от общо 60-те стаи е тематична и предлага на посетителите голямо жанрово разнообразие от поезия до Ню Ейдж или паранормална литература – желателно е да избягвате стаите в категория ''любовни романи'' и ''еротична литература''. Този хотел има друго предимство – за разлика от читалнята в обществена библиотека, тук разговорите, плачът, подсмърчането или хълцането са разрешени.


Косплей кафенета, Токио, Япония

Ако посетите едно от японските косплей кафенета, ще се почувствате като истинско величие. В тематичното кафене, пригодено за изоставените дами, персоналът е специално селектиран – обслужването е изцяло от мъже сервитьори. На всяка клиентка, която седне в заведението, се дава звънче, с което тя може да звъни всеки път, когато се нуждае от хляб с масло, по-мека възглавница за сядане или просто всеки път, когато има нуждата да бъде обсипана с комплименти.
 
7 дестинации за хората с разбити сърца

Има подобни кафенета, които са пригодени за господа. Персоналът в тях е изцяло женски. Младите сервитьорки са с предизвикателна униформа, със свободно държание и наричат клиента си ''господар''.


Терапия с делфини, Бали, Индонезия


7 дестинации за хората с разбити сърца

Терапията с делфини се провежда в Melka Excelsior Hotel Resort, Бали и дори да не успее да намали мъката Ви, няма да Ви отразят зле няколко дни релаксация. Счита се, че дневното взаимодействие с животните  редуцира стреса и премахва депресията.


Медитация и йога, Калифорния


7 дестинации за хората с разбити сърца

В Северна Калифорния има център, наречен ''The Expanding Light'', който предлага вегетариански менюта, медитация, йога, масажи, астрологични консултации и 5-дневен ол инклузив курс за жени под мото: ''Разводът: Трамплинът към едно свежо начало''.


Кикбокс в Барселона, Испания


7 дестинации за хората с разбити сърца

Понякога болката и страданието след раздяла могат да са толкова силни, че  йогата   или  самоанализът са безпомощни. Има моменти, в които мислите, че никога няма да бъдете в състояние успешно да ''подарите'' красив юмрук в лицето на лъжеца, но това не е така. Разбира се, подобен импулс може да Ви гарантира посещението на затворническа килия. Затова по-добрият вариант е кикбоксът в Барселона.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2525 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3119 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2508 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове