7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

 

Почти всеки, който пътува до Ирландия, посещава Дъблин, но има много други местенца извън него, които заслужават вниманието Ви. Но какво можете да  видите  извън столицата на Ирландия? Да се насладите на морската кухня? Да организирате поход в планината или по крайбрежието? Да опитате местната бира? Да се потопите в  традиционната ирландска музика? Ето седем туристически дестинации в Ирландия, където можете да направите всичко това, а и много повече.


Дулин

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Дулин – малко градче, заобиколено от обработваема земя и Атлантическия океан – тук е мястото, където имате възможност да сърфирате в океана, да организирате туристически походи по крайбрежната линия, да опитате отлично приготвени морски дарове и да се насладите на най-доброто от ирландската музика.

Ако поемете по посока надолу към доковете, ще си осигурите величествена гледка към скалите на Мохер и Аранските острови. Залезите над водите на океана изрисуват небето в пищни розово – жълти краски.

Дулин е отличното място, откриващо изглед към скалите на Мохер – една от най-очарователните ирландски атракции. Можете да си направите разходка пеша или с велосипед, спускайки се по обозначения с пътепоказатели път или да минете по пътечките, обособени през обработваемите площи наоколо. На осем километра от скалите е Атлантическият океан, където можете да се насладите на шума на морските вълни и крясъците на чайките.


Бурен

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Скалист и пуст, но красив, ирландският район Бурен е разположен в северната част на графството Клеър. Той се простира на площ 258 кв.км, а 458 км са заети от пещери. Името на Бурен води началото си от  ирландската дума '' boireann'', която в буквален превод означава '' скалисто място''. Областта е осеяна с множество варовикови скали, които ерозират под въздействието на водата и образуват ручеи, скални цепнатини и пещери.


Аранските острови

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Аранските острови се намират в Атлантическият океан, на запад от ирландското крайбрежие. Те се състоят от три острова с триъгълна форма – Инишмор, Инишир и Инишман. До тях можете да достигнете единствено с ферибот, който можете да хванете от Дъблин.


Енис

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Енис е едно от най-добрите места, на които можете да преоткриете западното крайбрежие на Ирландия. Той предлага удобствата на големия град  -  аптеки, магазини и безброй много ресторанти,  но всъщност е малко градче, през което лъкатуши реката Фъргюс.

Енис е добро място за пазаруване и хапване на лека закуска. Улиците на градчето да осеяни с  малките пекарни, които предлагат  кифлички със стафиди,  и много книжарници, в които можете да прекарате няколко часа. Градът е домакин на множество фестивали през годината.

Ако останете  в Енис, може да предприемете вечерно пътуване до замъка Бунрати.  Дворецът и народният парк са отворени ежедневно, а репрезентацията на  средновековни банкети в Голямата зала ще  направи посещението  ви специално. Костюмирани актьори и музиканти пресъздават вечер в средновековен стил.


Дингъл

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Дингъл е пристанищен град, който е разположен сред планинска  местност, и е единственият  град на полуострова  Дингъл, дом на около 1200 жители и 50 кръчми. Според това съотношение на всеки 24 човека се полага по една кръчма, но те са прекалено малки и нямат капацитет да предложат на посетителите си толкова на брой места и да гарантират за комфорта им, дори да успеят да се поберат. Някои от  кръчмите са известни с тяхната музика, други – с храната,  трети – с  нетрадиционния си асортимент.


Кинсейл

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Кинсейл се намира в  южната част на Ирландия, само на няколко километра от Корк. Това е пристанищен град, който разполага с множество плажове, с хладен бриз и отлична морска кухня. Градът е спечелил репутацията на гурме столицата на Ирландия. Тук се състои  Кинсейл гурме фестивал, който се провежда всеки октомври през последните 35 години. 


Килкени

  7 по-неизвестни туристически дестинации в Ирландия

Килкени е  малък град, разположен в централната част на Ирландия,  който съчетава очарованието на малкия град с удобствата на големия. Тук имате възможността да посетите много магазини, кръчми, вериги за бързо хранене. Изкачвайки  стълба с дървени стъпала, намираща се близо до катедралата''St. Canice’s'', ще се озовете на върха на кула, която ще разкрие цялото очарование на ирландските красоти пред Вас.

Този град е отлична спирка за почитателите на бирата – тук се намира пивоварната  Smithwick, която произвежда рубинено червена бира.

Тези от  вас, които са ценители на архитектурата и изкуството, могат да се насладят на екскурзия до замъка Килкени. Ще научите истории за  Strongbow, който е построил първия  замък в страната, и за семейство Бътлър, които са обитавали замъка в продължение на пет века.

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Ирландия

 

Ирландия е страна с богата история, множество замъци и завладяващи легенди. Както вече стана ясно в първата част, много са призраците, бродещи в древните дворци. Ето и останалите ирландски замъци, за които се смята, че са обитавани от духове.Замъкът БалигалиЗамъкът Балигали, днес преустроен в хотел, се намира в Антрим, Северна Ирландия. Построен е ...
Прочетен: 1533 Коментари: 0
Ирландия е мистична страна, обгърната в призрачни истории, поверия и легенди. Това е земя, едновременно тайнствена и плашеща, земя, където митовете се сливат с реалността и границите между художествена измислица и действителност са силно размити. В Ирландия има множество старинни замъци и руини от древни крепости, създаващи идеалния фон за призрачн...
Прочетен: 1957 Коментари: 0
Дъблин е град с красива природа, представена от живописни пейзажи. Умереният климат и честите мъгли придават на земята мистично обаяние. Всяка година дестинацията се посещава от голям брой туристи, които идват да научат повече за богатата история на града и да разгледат атракциите, които той предлага. В Дъблин има буквално стотици забележителности ...
Прочетен: 2782 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Диана Томова

Теми (214)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (4)Снимки за Ирландия

 

 
 


Тагове