Сейшелските острови

 

Република  Сейшели е  островна държава, която се простира на територията на 115 острова, които се делят  на няколко групи. Една от тях са Гранитните острови, разположени във вътрешната част, върху Сейшелското плато – на  4 ° южно от екватора и около 1800 км. отдалечени от източното крайбрежие на Африка. Друга от островните групи – Кораловите острови – които са разположени на по ниско ниво от Гранитните и се характеризират с високо наличие на  корали, атоли и рифове - лежат на 10 ° на юг от екватора  и са известни още като  Външни острови.

Сейшелските острови се състоят от:

Сейшелските острови

Външните острови се делят на 5 островни групи – Амиранти – разположени на 230 км от остров Мае, Северни коралови острови, острови Алфонс, острови Фаркухар и острови Алдабра – които се намират на 1150 км от Мае.

Сейшелските острови

Вътрешните острови, които са най-вече гранитни, са съсредоточени около  главните острови Мае, Праслен и Диг, формиращи културния и икономически център на Сейшелските острови, както и фокусната точка на туристическата индустрия. Тези острови  съставляват най-голямата част на Сейшелските острови, в която има места за настаняване на туристи. Тук е съсредоточено и  почти цялото население на архипелага.

Сейшелските острови

Остови, предлагащи настаняване, са  Мае, Праслен и Диг. Други острови -  Cefr, Bird Island, Denis Island, Cousine, North Island, Chauve Souris, Frégate.

Сейшелските острови

Външните острови се намират извън Сейшелското  плато и се състоят от 72 ниско разположени пясъчни рифове и атоли, разположени на разстояние от 230 до1150 км от остров Мае. Поради тяхната отдалеченост тази група острови е по-малко посещавана дестинация в сравнение с Гранитните острови. Тези  девствени миниатюрни светове, някои от които покрити с дълги пясъчни ивици, други – осеяни със самотни оголени скали, предлагат недокоснати от човешка ръка места, които се обитават от  различни  видове, представители на  дивата природа.

Сейшелските острови

Само два от представителите на Външните острови предлагат удобни условия за настаняване на посетители -  Алфонс и Дерош.

Сейшелските острови

Сейшелските острови са жив музей на естествената история и светилище за някои от най-редките видове , представители на флората и фауната на Земята.   Почти 50% от сушата е    изпълнена с  национални паркове и резервати.

Сейшелските острови

Сейшелските острови са  дом на два обекта, които са включени в списъка на  на ЮНЕСКО за световно наследство: Алдабра , най-големият в света  коралов атол и природният резерват ''Вале де ме'', за който се смята, че е оригиналното място на Адамовата градина.

Сейшелските острови

Коментари

 


Добави твоето мнение


Други теми за Сейшелски острови

 

Плитките лагуни и идеалните плажове на този малък остров,предлагат отрязък от рая в едно забравено кътче на света.И подобно на рая,Дерош е труден за достигане.Това е девствено чист остров с шокитащо бели плажове,дълъг6,2км.,а ширината в най-тясната му част е 500м.Намира се в Индийския океан и е част от Амирантския архипелаг.Отстои на 1600км.от изто...
Прочетен: 4919 Коментари: 0
Направете си експеримент и споменете името Алдабра пред близък или позната, който обича да се хвали, че е обиколил целия свят и че познава всички кътчета на планетата. Ще видите, че тази думичка ще е напозната за него. И всеки на неговото място би се изпотил дори да намери Алдабра в атласа. А всъщност островът си кротува в един доста популярен вака...
Прочетен: 7036 Коментари: 0
Ако мрачното и студено време ви е омръзнало и мечтаете за малък топъл земен рай, Сейшелите са едно от местата, които търсите. Слънцето и незабравимото пътешествие си струва, защото туристите от целия свят не забравят Сеишелите. Те са едно от най-удивителните места на планетата Земя. Бял фин пясък гали нозете, тюркоазеносини води мият бреговете на т...
Прочетен: 8269 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Lora Marinova

Теми (17)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (2)

Тагове