Островът на цветята: Майнау

 

Боденското езеро

Островът на цветята: Майнау

Боденското езеро е най-голямото в Германия. То граничи с Алпите в Швейцария и Австрия . Бреговете му са осеяни с древни селищни области, които в днешно време предлагат плодородни земи, красиви градове с живописни гледки, манастири и острови.
Най-красивият остров е остров Майнау, наричан още „островът на цветята“.

Островът на цветята: Майнау

Остров Майнау

Островът на цветята: Майнау

Остров Майнау се намира на около 7 километра от град Констанц. Поради благоприятния климат на острова виреят много тропични и субтропични растения, откъдето идва и името на острова.

Островът на цветята: Майнау

Тук може да видите моста, през който се минава, за да се стигне до вътрешната част на Майнау, и швейцарският кръст, който символизира потеклото на графското семейство.
 
Островът на цветята: Майнау

  Островът е лесно достъпен, има множество пътеки, а посетителите се посрещат от огромна фигура на цветe. Тук има огромни градини, многообразие от цветя и изумителни цветни фигури .
 
Островът на цветята: Майнау

Островът на цветята: Майнау

Островът на цветята: Майнау

Минавайки през парка на острова, ще останете изумени и възхитени от невероятната цветна гледка. Смайващо впечатление правят цветните фигури с формите на хора, птици, животни и цветя.

Островът на цветята: Майнау

Може да се насладите и на цветната водна каскада, която представлява огромна тераса, аранжирана с безброй цветя.
 
Островът на цветята: Майнау

 Средиземноморско великолепие на острова са градините. Не много далеч от Майнау, от другата страна на езерото във Фридрихсхафен, може да се види забележителният Музей Цепелин. Тук през 1900 г. граф Фердинанд фон Цепелин изобретява първия дирижабъл под формата на пура.
 
Островът на цветята: Майнау

Учудващо, но на острова се отглеждат над 500 вида растения. Възхитителната гледка на цветята ще спечели сърцето Ви завинаги.

Островът на цветята: Майнау 

Коментари

 

изпратено преди: 5 години

Прекрасно е там може да забравиш за всичко лошо и да се слееш със цветята и красотата.Това е един сън от който не искаш да събудиш никога .Прекрасно е!

Добави твоето мнение


Други теми за Светът

 

Ако мечтаете за топло и екзотично място за ваканцията си, и ако вече сте заделили необходимите средства за нея, остава само да изберете дестинацията и да резервирате билети.Преди да отпътувате обаче ви предстои една не особено приятна част от подготовката, а именно опаковането на багажа. Всеки континент и всяка страна си има определени особености в...
Прочетен: 2917 Коментари: 0
Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:Буенос АйресАржентина заема значителна част от територията на ...
Прочетен: 3475 Коментари: 0
Независимо дали заминавате за седмица или за цял месец, приготвянето на багажа за екскурзия или ваканция далеч от дома винаги изисква предварително планиране. Ето няколко полезни идеи за нещата, от които ще имате нужда по време на вашата ваканция: Когато подготвяте багажа си за пътуване, имайте предвид, че e добре да се ограничите само до най-необх...
Прочетен: 2758 Коментари: 0

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Lora Marinova

Теми (17)

Албуми (0)

Видео (0)

Приятели (2)Снимки за Светът

 

 
 


Тагове