Остров Мадейра - Португалското бижу

 

Преди време по един от българските телевизонни канали се завъртя поредица от романтични съботно-неделни филми, които всяка седмица ни пренасяха на различно диво и екзотично място по света. Няма да забравя обаче едно такова кътче, което ми направи силно впечатление по време на целия филм и което ме накара да помечтая за красива малка къща на един от хълмовета на въпросното място. А с какво ме впечатли ли? Ами с великолепната растителност, многобройните цветни градини, страхотното съчетание на тропически климат, вечно-зелени гори, исторически паметници и пр. Ето го и него – остров Мадейра.

 

 

Разположен е приблизително на 600 км от бреговете на Мароко и на 1000 км от португалската столица Лисабон, на север от Канарските острови, в Атлантическия океан. Мадейра е популярен курорт от години насам. Той целогодишно се радва на настихващ интерес от страна на туристите. Това е така заради естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино, уникалната флора и фауна, както и с...грандизозното шоу по случй настъпването на Нова година, което е едно от най-пищните в света. Мадейра има остров сестра, който се гордее с чудесен 9 километров плаж и превъзходно голф игрище. За комфортния престой на всеки посетител ще се погрижат умереният климат, добре изградената туристическа инфраструктура, разнообразният ландшафт, изобилието от храна и вино. Тук е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата. Мадейра предлага също така и достатъчно атракции и забавления, за да задоволи и най-капризния посетител.

 

 

 

 

 

 

За своя размер Мадейра ще ви изнена с огромното разнообразие, което предлага, ще ви изкуши да останете още и още, докато накрая не пожелаете да останаете там завинаги ;-). От историческите паметници, площади и улички на столицата Фуншал, през приказни паркове, живописни села, невероятнипейзажи, впечатляващи вулканични пещери, пресечени брегови линии, кравюсиви естествени плажове и спиращи дъха гледки. Да не забравим и горите по северните склонове на Мадейра, които са включени в списъка като част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Музеят на Мадейра е посветен на много и разнообразни теми и аспекти на историята на острова, включително на религиозна тематика, съвремено изкуство, Христофор Колумб и пр. Тук се разкрива и историята на острова и развититео му. Информационият център ще даде на всеки жаден за приключения турист информация за всички възможности за приключения и атракции, като например скокове с бънджи, стени за катерене, голф игрища /спортът на богатите може да се практикува целогодишно на Мадейара/.

 

Ето какво можете да правите по време на престоя си тук: плуване, ветроходство, сърфинг, езда, тенис на корт, гмуркане, риболов, полети с хеликоптер, разходка по въздуха с балон, както и широк кръг от възможности за пазаруване, множество заведения, ресторанти, вечерни забавления.


Мадейра е рай за любителите на птиците и природолюбителите. Тук обитават няколко ендемични вида птици, важно място е и за развъждане на много морски птици. Това което мен най-много ме впечатли беше уникалното разнообразие от цветя и най-вече начина по който бяха подредени в градините, край къщи, паркове.

 

От 17 век насам най-важният продукт, с който се слави Мадейра това е виното. Прозивеждат се 4 вида и което и да изберете при престоя си там няма да сбъркате в избора си. А и служат като чудесен подарък за приятели или просто да си добавите поредната бутилка в колекцита.

Тук хотелите са на доста добро ниво и качеството на обслужване е безупречно. Тук всички трябва да се чувстват комфортно, да забравят за грижите и да се любуват на прелестния остров.

 

 

 

 

Коментари

 


Добави твоето мнение

рекламаАвтор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Валерия Жечева

Теми (85)

Албуми (63)

Видео (8)

Приятели (20)Снимки за Мадейра

 

 
 
Видео за Мадейра

  


Тагове