Остров Мадейра - Португалското бижу

 

Преди време по един от българските телевизонни канали се завъртя поредица от романтични съботно-неделни филми, които всяка седмица ни пренасяха на различно диво и екзотично място по света. Няма да забравя обаче едно такова кътче, което ми направи силно впечатление по време на целия филм и което ме накара да помечтая за красива малка къща на един от хълмовета на въпросното място. А с какво ме впечатли ли? Ами с великолепната растителност, многобройните цветни градини, страхотното съчетание на тропически климат, вечно-зелени гори, исторически паметници и пр. Ето го и него – остров Мадейра.

 

 

Разположен е приблизително на 600 км от бреговете на Мароко и на 1000 км от португалската столица Лисабон, на север от Канарските острови, в Атлантическия океан. Мадейра е популярен курорт от години насам. Той целогодишно се радва на настихващ интерес от страна на туристите. Това е така заради естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино, уникалната флора и фауна, както и с...грандизозното шоу по случй настъпването на Нова година, което е едно от най-пищните в света. Мадейра има остров сестра, който се гордее с чудесен 9 километров плаж и превъзходно голф игрище. За комфортния престой на всеки посетител ще се погрижат умереният климат, добре изградената туристическа инфраструктура, разнообразният ландшафт, изобилието от храна и вино. Тук е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата. Мадейра предлага също така и достатъчно атракции и забавления, за да задоволи и най-капризния посетител.

 

 

 

 

 

 

За своя размер Мадейра ще ви изнена с огромното разнообразие, което предлага, ще ви изкуши да останете още и още, докато накрая не пожелаете да останаете там завинаги ;-). От историческите паметници, площади и улички на столицата Фуншал, през приказни паркове, живописни села, невероятнипейзажи, впечатляващи вулканични пещери, пресечени брегови линии, кравюсиви естествени плажове и спиращи дъха гледки. Да не забравим и горите по северните склонове на Мадейра, които са включени в списъка като част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Музеят на Мадейра е посветен на много и разнообразни теми и аспекти на историята на острова, включително на религиозна тематика, съвремено изкуство, Христофор Колумб и пр. Тук се разкрива и историята на острова и развититео му. Информационият център ще даде на всеки жаден за приключения турист информация за всички възможности за приключения и атракции, като например скокове с бънджи, стени за катерене, голф игрища /спортът на богатите може да се практикува целогодишно на Мадейара/.

 

Ето какво можете да правите по време на престоя си тук: плуване, ветроходство, сърфинг, езда, тенис на корт, гмуркане, риболов, полети с хеликоптер, разходка по въздуха с балон, както и широк кръг от възможности за пазаруване, множество заведения, ресторанти, вечерни забавления.


Мадейра е рай за любителите на птиците и природолюбителите. Тук обитават няколко ендемични вида птици, важно място е и за развъждане на много морски птици. Това което мен най-много ме впечатли беше уникалното разнообразие от цветя и най-вече начина по който бяха подредени в градините, край къщи, паркове.

 

От 17 век насам най-важният продукт, с който се слави Мадейра това е виното. Прозивеждат се 4 вида и което и да изберете при престоя си там няма да сбъркате в избора си. А и служат като чудесен подарък за приятели или просто да си добавите поредната бутилка в колекцита.

Тук хотелите са на доста добро ниво и качеството на обслужване е безупречно. Тук всички трябва да се чувстват комфортно, да забравят за грижите и да се любуват на прелестния остров.

 

 

 

 





Коментари

 


Добави твоето мнение

реклама



Автор

 


Изпрати съобщение
Направи приятел

Валерия Жечева

Теми (85)

Албуми (63)

Видео (8)

Приятели (20)



Снимки за Мадейра

 

 
 




Видео за Мадейра

 



 


Тагове